Dibond

Wat is Dibond (aluminium wit)?:

Een foto op aluminium wordt ook wel een foto op dibond genoemd, wij gebruiken de Dibond Butler Finish. Dibond is een kunststofsoort, dat bestaat uit drie stevige lagen en het is 3 millimeter dik. De middelste laag van het dibond is vormvast en ijzersterk. De toplaag van het dibond lijkt erg op aluminium, waardoor beide materialen gebruikt worden voor een foto op aluminium.

Dibond kun je neerzetten of ophangen. Ook maken wij een speciaal ophangsysteem dat is bevestigd door middel van een op maat gemaakt frame waardoor je een onzichtbaar ophangsysteem hebt. 

Het is ook mogelijk om aluminium geborsteld te bestellen bij Nostra-Art. Klik dan de keuze dibond aan bij het juiste formaat en geen in het opmerkingen veld aan dat het aluminium geborsteld moet zijn. Ook kan je natuurlijk een mail sturen naar info@nostra-art.com.

Wat zijn de verschillen tussen aluminium wit (dibond) en aluminium geborsteld:

Bij aluminium wit krijg je een super scherpe afbeelding met een strakke afwerking en een matte finish. Bij een foto op aluminium met witte achtergrond worden de wittinten extra benadrukt en dit zorgt ervoor dat er een kleurechtheid ontstaat. Aluminium wit zorgt voor een prachtig helder en fris effect.


Geborsteld aluminium is zilver van kleur en heeft een subtiele nerf wat zorgt voor een meer robuuste uitstraling. Bij geborsteld aluminium komt je foto meer tot leven. Je ziet de textuur van aluminium juist echt door de foto heen en juist dat is het grote verschil met wit aluminium. Als de zon schijnt op je geborsteld aluminium schilderij dan zie je de afbeelding ineens ook in een ander daglicht, letterlijk en figuurlijk. Wit wordt niet mee geprint dus bij geborsteld aluminium zal alles wat op de foto wit was zilver worden. Dit geeft een meer industriële uitstraling.

De onderstaande afbeelding 'Chains' is erg mooi in geborsteld aluminium.